EL PLAT DE GRÀCIA

plat El PLAT: convertir la lluita contra el malbaratament dels aliments en una eina de transformació social

EL PLAT de Gràcia (Projecte Local d’Aliment Transformador) és un menjador popular al barri de Gràcia que sorgeix fa més d’un any a partir de la constatació de la quantitat de menjar que es llença diàriament i la voluntat de crear estructures autogestionades i espais d’intercanvi i participació ciutadana. És un espai socialment transformador que aprofita el menjar malbaratat per fer de l’alimentació un dret accessible per a tothom, i generar un espai que promogui relacions d’equitat independentment de l’estat socioeconòmic de la persona així com una cultura de consum responsable i de sobirania alimentària. I és per això que ens ubiquem a l’Ateneu Rosa de foc: espai d’acció i pensament crític.

El PLAT està constituït  per veïns i veïnes del barri que tenen interès en portar endavant el projecte i on les decisions es prenen per consens.

El PLAT des d’un principi no es presenta com un menjador amb un caràcter assistencial, sinó que pretén ser un espai de participació, d’apoderament, de trobada, d’intercanvi. Un espai socialment transformador obert a la participació de tothom. Lector/a hi estàs convidat!

Per altra banda, el plat a taula és la manera més senzilla, i culturalment més arrelada de compartir d’una manera democràtica.  El plat a taula agermana independentment del nostre estil de vida. Podem ser estudiants o treballadors, avis, estar a l’atur, viure al carrer, etc. Quan compartim el plat a taula som Persones amb majúscula. El plat a taula genera una nova mirada, una altra manera d’estar amb l’Altre.

A més a més, gaudir d’un bon àpat i saber que allò que ens alimenta hauria acabat a les escombraries, és una experiència viscuda que convida a la reflexió, a prendre consciència del sistema actual de producció i distribució, a tenir una evidència de que els sistema capitalista genera unes dinàmiques de malbaratament intolerables.

Contacte:

http://elplatdegracia.blogspot.com.es  elplatdegracia@gmail.com

One thought on “EL PLAT DE GRÀCIA”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Plataforma d'entitats i persones contra el malbaratament alimentari

%d bloggers like this: